My desire

Så får ni kärleken att vara livet ut

Kategori: Artiklar

Sluta aldrig jobba för det 

När du först träffade din partner ansträngde du dig säkert för att få honom eller henne på fall. Oavsett vem av er som jobbade hårdast så har ni förmodligen båda velat ha varandra och kämpat för att få det ni vill ha.

Att tro att det är klart sedan är ett stort misstag. Nu måste ni jobba för att behålla varandra. För ett förhållande kräver faktiskt att man jobbar lite; åtminstone om det ska vara bra och varaktig.

Var ett team

Du och din partner kommer alltid att vara ett team och ska också bete er på det sättet. Jobba alltid med varandra, och inte emot. Ta gemensamma beslut, fråga din partner om sådant som berör er båda och lös problem som uppstår tillsammans.

Prioritera varandra

Jag säger inte att din partner måste vara nummer ett i ditt liv, men jag kan nästan garantera att det är en förutsättning om det ska vara livet ut.

Stötta varandra

Visa att du finns där för din partner, vad det än gäller. Lyssna, stötta och ge råd. Inget stöd är viktigare än ditt för din partner.

Och tänk på att det kommer motgångar ibland. Nästan alla blir någon gång sjuka till exempel, eller råkar ut för något annat. Då behöver din partner dig mer än någonsin. Du måste finnas där i alla lägen; i medgång och motgång.

Undvik sådant som leder till gräl

Om ni vet att vissa situationer kan leda till gräl så är det en god idé att undvika dem - om det är möjligt, eller i annat fall förbereda er och prata om hur ni ska hantera det om det uppstår.

Gräl tär otroligt mycket på ett förhållande och lämnar nästan alltid spår. Alla bråkar någon gång men det får inte bli för mycket, och kan de undvikas så bör de undvikas.

Lär er av de gräl ni redan haft

Om det ändå blir ett gräl, försök att få ut något positivt av det och ta lärdom av det.

Kanske kan ni se hur det hade kunnat undvikas? Eller hur ni ska hantera det nästa gång det uppstår?

Gör saker tillsammans

Sluta aldrig att hitta på saker med varandra. Ta med din partner på en romantisk dejt, testa något ni aldrig har gjort förut eller res iväg.

Ge komplimanger

I början överöser man varandra med fina ord och kärleksförklaringar. Efter en tid blir det allt mer sällan och till slut kanske inte alls.

Att få komplimanger, bli bekräftad av sin partner och känna sig uppskattad är otroligt viktigt. Och samtidigt så enkelt att göra.

Rör vid varandra - varje dag

Det behöver inte alltid vara sexuellt (även om intimitet också är väldigt viktigt), men någon form av beröring varje dag är viktigt.

En puss, en kram, sova sked, att hålla handen eller hålla om varandra - det är enkelt men gör väldigt mycket.

Skratta tillsammans

Fortsätt ha kul tillsammans. Skojbråka, skämta, prata om roliga minnen, kittla varandra - vad som helst. Att skratta tillsammans för er närmare varandra. Dessutom, vad är egentligen poängen med ett livslångt förhållande om ni ändå inte har kul?

Se framåt och inte bakåt

Fastna inte i det förflutna. Din partner kanske har gjort någonting dumt, du kanske har gjort någonting dumt eller ni båda. Men har ni valt att förlåta det och fortsätta vara tillsammans så måste ni också gå vidare.

Att tänka på det som har hänt ger absolut ingenting. Om du verkligen inte kan släppa det är det bättre att säga hejdå.

Kompromissa

I alla förhållanden kommer det stunder då ni måste kompromissa. Vart ska vi bo? Hur många barn ska vi ha? Ska vi köpa ny bil eller resa utomlands? Vart ska vi fira jul?

Kör aldrig över varandra och se till att det inte bara är en utav er som får ta alla beslut.

Om ni kan komma fram till ett gemensamt beslut är det såklart det allra bästa.

Annars får ni hitta en annan lösning. Det finns nästan alltid en mellanväg, även om det ibland kan kännas hopplöst.

Respektera varandra 

En utav förhållandets viktigaste regler, och egentligen så självklar att den inte behöver nämnas men ändå måste vara med.

Visa din partner respekt. Alltid.

Var alltid ärlig

Även detta är en utav de viktigaste reglerna och en självklarhet. Att ljuga leder aldrig till något bra. Tvärtom. Det förstör tilliten, kanske för alltid. Och det bryter mot förra regeln - att ljuga är bland det mest respektlösa man kan göra.

Din partner förtjänar att alltid få höra sanningen, oavsett vad det gäller.

Kommentera inlägget här: