My desire

Romantiska resmål

Kategori: Artiklar

Alla romantiska destinationer tycks ha en sak gemensamt - vattnet. Nåja, de allra flesta åtminstone. Men ett klarblått hav och en vacker solnedgång är väl egentligen vad de allra flesta förknippar med romantik.


Malta, Venedig och Nice är några exempel. Så för den som är sugen på en romantisk weekend eller en längre resa kommer här lite info om just dessa exempel.

Malta:
Denna östat är belägen i östra Medelhavet utanför Italien. Huvudstaden Valletta har endast 6000 invånare, och kommer att bli europeisk kulturhuvudstad nästa år. Här hittar du även den blå lagunen Cominos, kan det bli mer romantiskt?

Venedig:
I nordöstra Italien hittar vi staden Venedig, och även här en lagun. Venedig ligger nämligen i en lagun vid Adriatiska havet. Staden består av kanaler och gränder och är känd för sina gondoler. Så om man är sugen på en romantisk tur med gondol är detta ett perfekt resmål.

Nice:
Även om Frankrikes huvudstad är känd som en romantisk stad, så är det Nice som bjuder på de vackra stränderna. Nice ligger på den franska rivieran och erbjuder inte bara sol och bad utan även kultur och shopping! 

Kommentera inlägget här: