My desire

5 vanliga misstag när du dejtar

Kategori: Artiklar

Blir för seriös (för tidigt)

Ja, det här har du hört förut. Skräm inte iväg personen genom att börja planera bröllopet på tredje dejten. Ta det lite lugnt, och se hur det utvecklar sig. Finns det någonting där så kommer det att bli ni, förr eller senare. Om du inte har skrämt iväg människan innan alltså.

Eller verkar helt ointresserad

Att vara för avslappnad och cool är inte heller någon bra idé. Verkar du totalt ointresserad så kommer personen högst troligt att sticka. Vad finns det för anledning att stanna kvar om den man träffar ändå inte är intresserad?

Låter osäkerheten ta över

Det ÄR jobbigt när man börjar bli intresserad av någon, det går inte att komma ifrån. Du vet inte vad personen känner för dig, om han/hon träffar andra, om det är läge att ta det där samtalet eller om det är för tidigt och kommer förstöra någonting.

Men en galen och svartsjuk partner är jobbig nog i ett förhållande, och ännu värre innan man ens är tillsammans. Så försök att inte visa allt för mycket svartsjuka, oavsett vad som händer. Blir det för jobbigt så har du två alternativ; ta det där samtalet så att du får veta vart ni står, eller släpp personen och gå vidare.

Väntar länge med sex för att inte förstöra någonting 

Såhär enkelt är det; om ni ligger "för tidigt" och sedan inte blir tillsammans så skulle ni ändå inte ha blivit det. Är det rätt så kommer det inte förstöras av sex, oavsett om sexet kommer på första dejten eller långt senare.

Att vänta länge med sex skapar ofta en onödig nervositet och gör det större än vad det är; eller jobbigare än vad det borde vara.

Så ligg inte när ni dejtat en viss tid, utan när ni känner för att göra det.

Undviker viktiga ämnen

Politik, jämställdhet, invandring, sex, religion... Listan på känsliga ämnen kan göras lång, och denna lista brukar finnas i bakhuvudet bland alla de ämnen man bör undvika.

Okej, ni behöver inte diskutera det på första dejten eller plöja igenom alla på en kväll. Och om ni inser att era åsikter skiljer sig allt för mycket är det bäst att släppa det, för stunden åtminstone.

Men att undvika det tills ni redan är gifta, för att sedan inse att din man/fru har åsikter som gör dig illamående... Okej, riktigt så länge väntat man väl sällan, men ni förstår vart jag vill komma. Vissa saker vill man gärna veta hellre förr än senare.

Sedan får man förstås ta ställning till hur viktigt just det är. Att respektera varandras åsikter, även om man inte delar dem, är också viktigt. Men tycker ni allt för olika om allt för viktiga saker, då får ni fråga er själva om det är någonting ni kan leva med.

Kommentera inlägget här: