My desire

Några orsaker till att sexlusten försvinner - och vad man kan göra åt det

Kategori: Artiklar

(null)

Stress

När man känt sig stressad en längre tid kan det påverka lusten. Det kan handla om såväl inre som yttre stress, och det har många negativa effekter utöver bristen på sexuell lust.

Alkohol

I en mindre mängd kan alkohol få dig att känna dig avslappnad och öka självförtroendet, men för mycket kan leda till nedsatt lust och sexuell funktion.

Depression

En depression kan för många minska lusten, och minskad lust är dessutom en vanlig biverkning av vissa antidepressiva mediciner.

Dåligt självförtroende

Ett dåligt självförtroende påverkar ofta lusten negativt - och är dessutom negativt i många andra sammanhang.

För lite motion

Motion och träning ökar blodcirkulationen och även lusten. 

Sexuella problem

Svårigheter att få erektion eller orgasm leder ofta till att man inte får lust till sex, eftersom det kan kännas frustrerande och ovärt. Men det går att få hjälp med detta.

Vitaminbrist

Brist på t ex testosteron minskar lusten för både män och kvinnor, eftersom det är det viktigaste hormonet för just lusten. Men även andra brister kan ge sådana symptom. 

Relationsproblem 

Gräl och brist på uppskattning och komplimanger påverkar lusten negativt.

Vad du kan göra åt det:

- Sov mer
Sömnbrist gör det ännu svårare att känna lust till sex, och att orka ha det. Försök sova minst 8 timmar per natt, eller så mycket som du behöver, det kommer definitivt gynna sexlusten.

- Andas rätt
Att gå igenom andningens betydelse för sexlusten skulle bli allt för omfattande, men kort sagt så påverkar andning lusten. Inom t ex tantra läggs stor vikt på andningen. Försök tänka på att andas genom näsan, och vill du avancera så kolla upp andningsövningar som ökar lusten.

- Zink och L-arginin
För män kan zinktillskott öka lusten, men någonting som kan hjälpa både män och kvinnor är tillskott av L-arginin. Detta kommer vi att ta upp senare, så håll utkik!

- Träning
Att börja träna kan öka lusten, och dessutom även ge mer energi. Dessutom finns ju massor utav andra fördelar med träning.

- Gå till vårdcentralen 
Om man inte vet varför lusten försvunnit och besväras utav det så kan det vara en bra idé att gå till vårdcentralen. Som sagt kan vissa brister vara orsak till att lusten försvunnit, men även många andra orsaker - som depression och stress - kan man få hjälp med.

Läs mer om detta:

KOMMENTARER:

  • Anonym säger:
    2017-09-26 | 17:01:25

    Bra tips!

Kommentera inlägget här: