My desire

Romantiska höstdejter

Kategori: Artiklar

(null)

På våren kommer alla vårkänslor (och värmen!) och sedan kommer den älskade sommaren. Ljus, värme och ledighet. Därefter kommer hösten; mörker och kyla.


Men så illa behöver det inte vara. Även om vi saknar värmen och semestern så saknar vi inte insekterna, och inte de nätter man inte kunde sova på grund av ljuset eller värmen.


Och hösten är faktiskt rätt fantastiskt: Vackra färger, mysiga kläder och det är inte SÅ kallt (det blir värre). Hösten är dessutom en tid för nystarter och en chans att ta tag i det man skjutit fram länge. Och, faktiskt, en utmärkt tid för romantiska dejter!


Höstpromenad


Det är inte för varmt men inte heller för kallt, och alla vackra löv gör det nästan magiskt att vandra hand i hand. Allra helst i skogen. Känner man sig kall när man kommer in är det bara att fortsätta dejten under en filt eller i duschen.


Lek i lövhögarna


Hösten är en perfekt tid att bli barn igen. Kratta löv (för övrigt perfekt träning!) och hoppa i lövhögarna, eller fäktas med krattorna.


Tänd en brasa eller levande ljus


Det är inte för tidigt att tända brasan eller ljusen. Mys på en fäll framför en brasan eller under en filt med levande ljus på bordet.


Hyr en stuga 


Ta en liten weekend i Sverige och hyr en mysig stuga, perfekt om vardagen känns allt för tråkig och semestern allt för långt borta. 


Bada i badtunna


Eller boka ett hotellrum med jacuzzi. Romantiskt, skönt och mysigt. 


Marknader


Hösten är marknadernas tid, det är åtminstone nu de är som störst och bäst - och överallt. Vandra hand i hand längst marknadsstånden och kolla på alla de där grejerna man inte hittar någon annanstans.


Bio


Om man verkligen inte vill gå ut och njuta av hösten så är även bio perfekt nu - eller en filmkväll hemma om man föredrar det.


Kommentera inlägget här: