5 tips för att förbättra ekonomin - och ett oväntat tillskott i plånboken du inte vill missa!

Innehåller affiliatelänkar.

Många har någon gång problem med ekonomin, men det finns många sätt att förbättra den. Här kommer några riktigt effektiva tips – och ett bonustips som du definitivt vill testa!

1. Byt elbolag

Genom att byta elbolag kan du spara en hel del pengar, och här finns flera saker som är viktiga att tänka på. Förutom att priserna varierar mellan olika bolag, så tillkommer ofta månadsavgifter och liknande. Jämför ditt nuvarande elbolag med billigare alternativ, och se hur mycket du kan spara.

Tips: Cheap energy är ett elbolag som pressar priserna och är helt utan månads- och årsavgifter.

2. Sänk räntan och slå ihop lån

Ett annat effektivt sätt att sänka sina kostnader att få ned räntan på nuvarande lån, eller hitta lånet med lägst ränta när man behöver ta ett nytt. Om du har flera lån och krediter kan det också vara en bra idé att ta ett samlingslån i stället. På så sätt kan du få ned räntan ordentligt, men det blir också enklare då du bara behöver betala på ett lån. Det här kan verkligen göra en enorm skillnad, så betala inte onödigt mycket för ränta utan hitta bättre alternativ direkt!

Tips: Att jämföra lån med hjälp av en jämförelsetjänst som Lenditum är det bästa valet. Det krävs bara en kreditupplysning, det går snabbare och det blir enklare. Genom att slippa ansöka flera gånger till olika långivare, och därmed belastas med flera kreditupplysningar, så bibehåller du en god kreditvärdighet.

3. Jämför försäkringar

På samma sätt som det är viktigt att välja rätt elbolag, så kan du även spara pengar genom att jämföra försäkringar. Många försäkringar måste vi ha, men priset mellan dessa kan variera stort mellan olika bolag – trots att innehållet ofta är detsamma.

Tänk på att försäkringar endast kan bytas en gång per år, på samma datum som de tecknades. Undantaget är om försäkringen av någon anledning inte längre behövs – till exempel om du flyttar, säljer din bil eller liknande. Se alltså till att kolla upp när försäkringarna ska förnyas, och hitta billigare alternativ till dess.

4. Skaffa en livförsäkring

Även om livförsäkringar inte är det roligaste att diskutera, så är det ändå viktigt. En livförsäkring är framför allt nödvändig om du har bolån eller barn. Livförsäkringen kan alltså underlätta ekonomin för dem som blir kvar, så att de slipper oroa sig för ekonomin samtidigt som de sörjer. Med andra ord bör både du och din partner ha en livförsäkring, eftersom ekonomin med stor sannolikhet kommer att påverkas på något sätt om någon av er skulle gå bort. Det är ingen dyr försäkring, men den kommer göra stor skillnad om det värsta skulle hända.

Tips: JustInCase erbjuder prisvärda livförsäkringar. Gå in och kontrollera ditt pris för olika försäkringsnivåer.

5. Byt bostad

Ibland kan en flytt förändra ekonomin drastiskt – av olika anledningar. Det kan innebära en lägre boendekostnad, att man slipper pendla till jobbet, möjlighet att byta jobb och få högre lön eller kanske sälja bilen? Även om det inte alltid är den bästa lösningen, så är det många gånger det mest effektiva. Om man dessutom är sugen på en ny bostadsort eller bostad så är det win-win! Att börja kolla runt efter olika alternativ och se vad som finns kan vara ett bra första steg.

Tips: Hos Samtrygg hittar du massor utav bostäder och kan kontakta olika uthyrare. Om du funderar på att hyra ut din egna bostad kan du annonsera där för att hitta hyresgäster också.

BONUS: Få ersättning för skador!

Och nu kommer vi till tipset som du har väntat på: Få hjälp att hitta ersättningar som du själv har missat! Insurello är företaget som hjälper dig med detta. Det är enkelt och gratis – de tar endast ut en avgift om de lyckas hjälpa dig, och denna baseras på ersättningen du får.

Insurello undersöker möjligheter du själv inte har tänkt på. Försäkringar du inte visste att du hade, försäkringar genom sjukvården som långt ifrån alla känner till och liknande. Dessutom sköter de allting – du behöver bara skicka in ditt ärende och besvara deras frågor. De kontaktar diverse försäkringsbolag, undersöker vilka möjligheter som finns och jobbar för att få ut ersättning för dina skador.

Så om du råkat ut för en olycka, felbehandlats inom vården, fått missprydande ärr efter en olycka, råkat ut för en misshandel eller skadat sig på annat sätt så är det här ett utmärkt sätt att få in extrapengar på ett enkelt sätt. Och det fungerar även om det är flera år sedan du skadade dig. Eftersom det inte kostar något alls om de inte lyckas så finns det inget att förlora på att testa!