Förbättra hälsan med hälsotest - enkelt, snabbt och bekvämt hemma!

Innehåller affiliatelänkar

I dag finns många enkla sätt att ta kontroll över sin hälsa, och förbättra den. Ett av dessa är med hälsotest – genom att helt enkelt använda dig av enkla prover för att kontrollera brister och andra hälsoproblem. Hur fungerar det? Det får du veta här!

Vad är hälsotest?

Begreppet hälsotest är begrepp och kan innebära många olika saker, men enkelt förklarat är det någon form av test som berör din hälsa. Här syftar vi på hälsotest som kan berätta om du har någon form av brist eller liknande.

Även dessa test finns i olika varianter. Det finns till exempel möjlighet att privat beställa vanlig blodprovstagning, för att kontrollera sina värden på det klassiska sättet. Detta kräver dock att man besöker en provtagning.

De tester vi skriver om här är sådana som man genomför hemma, på egen hand, och som visar resultatet omedelbart. Quicktest erbjuder ett stort utbud av sådana test, och dessa är väldigt enkla att använda – och ger dig svar direkt.

Testen visar inte det exakta värdet, men det talar om huruvida det finns en brist eller inte. Många gånger räcker det att veta just detta, men det kan även vara ett första steg som hjälper dig att avgöra om du behöver gå vidare med vanligt blodprov.

Så kan hälsotest förbättra din hälsa

Med hjälp av dessa självtester kan du enkelt kontrollera eventuella brister, och åtgärda dessa. Det gör att du kan välja rätt vitamin- och mineraltillskott, och att de produkter du väljer med stor sannolikhet kommer att förbättra ditt mående.

Om du till exempel besväras av trötthet så kan många olika brister vara orsaker. Järn, D-vitamin och B12 är bara några exempel där brist kan orsaka trötthet. Genom att kontrollera dessa värden, alla samtidigt eller en i taget, kan du utesluta brister och även upptäcka en brist.

När du upptäcker en brist kan det vara en bra idé att kontakta vården för att ta ett vanligt blodprov. Då får du veta exakt hur värdet ser ut, och kan få behandling. Ett annat alternativ är att köpa kosttillskott med den vitamin eller mineral som du har brist på, för att få upp värdet och må bättre.

Förutom vitamin och mineralbrister kan du kontrollera till exempel allergier, magproblem, hormoner, njurar och mycket annat. Du kan använda test som hjälp när du vill gå ned i vikt, vid träning eller för att förbättra sömnen – bland mycket annat. En del tester tar du hemma och skickar sedan in på analys, andra behöver inte skickas in utan ger dig svar direkt.

Vilka test ska man välja?

Hur vet man då vilka test man behöver för att förbättra sin hälsa? Ja, det beror förstås helt på vad det är du vill förbättra. Har du specifika besvär, vill du förbättra din sömn eller misstänker du en brist?

Om du bara vill få bättre koll på din hälsa kan ett hälsopaket med flera tester vara ett bra val. Till exempel allergikollen eller ett paket med järn-, sköldkörtel- och diabetestest kan ge dig svar och bättre koll på din hälsa. Upplever specifika symptom som till exempel trötthet så kan som sagt brist på järn, B12 eller D-vitamin vara orsaken och då kan det vara en bra början att kontrollera dessa och andra brister som kan orsaka trötthet.

Med andra ord – börja med att fundera över vad du vill kontrollera, och vilka prover som passar bäst för dig. Hälsotest kan vara ett perfekt verktyg oavsett om du vill få bättre koll på hälsan rent allmänt, kontrollera brister, optimera träning eller viktminskning, minska stress, förbättra sömnen eller något annat.