Jag hade en trekant med min pojkvän och killen han var otrogen med

Så här i efterhand kan jag själv inte riktigt förstå hur det hände. Allting gick så fort där och då, och tiden innan hade väl kanske inte varit så bra heller med facit i hand. Det fanns många tecken jag missade, eller inte ville se. Tecken på att något inte stämde…

Jag och Linus hade bara varit tillsammans i ett år. Det hade varit fantastiskt i början, när man är i den där lilla bubblan. Efter det blev det snabbt vardag, eller det var väl det jag ville tro att det var. Vi spenderade mindre tid tillsammans, ibland när jag ville ses kom han med ursäkter och intresset verkade ha svalnat.

Kanske inte bara från hans sida, egentligen. Just då såg jag dock bara att han betedde sig konstigt, och att han verkade undvika mig. Jag undrade om han ens ville vara tillsammans längre, men när jag frågade förstod han inte alls vart det kom ifrån. Han sa att han älskade mig och att han bara haft mycket att göra.

En dag bestämde jag mig för att överraska honom. Jag visste att han slutade tidigt, och när vi pratat i telefon tidigare under dagen så hade han sagt att han bara skulle vara hemma och ta det lugnt på kvällen.

Jag skulle egentligen jobba kväll, vilket han visste, men en kollega ville byta ett pass med mig så jag blev ledig. Jag såg det som en chans att dyka upp oanmäld, och förföra honom. Han gillade överraskningar, speciellt sexiga sådana, så jag var övertygad om att han skulle uppskatta det.

Dörren tills hans lägenhet var olåst, så jag klev in i hallen så tyst jag kunde. Direkt drog jag av mig min klänning för att kunna kliva in till honom i sexiga underkläder. Jag hittade honom dock varken i köket eller framför tv:n, så jag började fundera på om han hade gått ut och glömt att låsa.

Då hörde jag röster från sovrummet. Jag öppnade dörren och fick se min pojkvän liggandes i sängen – intill en annan man. De var båda nakna men låg under täcket, och det var alldeles för uppenbart varför.

Jag blev stående i dörröppningen och bara stirrade på dem en lång stund. Det var som om jag inte kunde förstå vad jag såg. I efterhand har jag tänkt att situationen blev ännu märkligare av att jag också var lättklädd. När jag stod där och stirrade på dem så tänkte jag dock inte alls på hur jag var klädd.

Linus såg nästan skräckslagen ut och började förklara sig. I mitt huvud var det dock bara blankt, jag kunde inte ta in hans ord. Delar av min hjärna hade stängt av, men andra delar reagerade på det jag såg. Två nakna män, båda två väldigt attraktiva i mitt tycke. Någon del av mig tänkte att det var en chans jag inte ville missa.

Det fanns väl egentligen två alternativ där och då. Att ta tillfället i akt, även om jag då behövde ignorera det faktum att min pojkvän varit otrogen mot mig. Eller att bli arg, be honom dra åt helvete och allt det där.

Jag tänkte bara ”vad spelar det för roll nu?” och valde att tysta Linus med en kyss. Jag orkade inte tjafsa, och jag visste att det redan var över. Då kunde vi väl ha roligt tillsammans en sista gång åtminstone.

Så det blev väl ändå som jag hade tänkt, även om det inte alls var på det sätt jag hade tänkt. Han blev överraskad, jag också för den delen. Och jag förförde honom, men även en kille till. Varför vet jag inte, men där och då kändes det rimligt.

Som väntat så tog förhållandet slut efter det. Det visade sig att Linus hade träffat den där killen i flera månader, och efter vårt uppbrott blev de tillsammans. Om han var trognare i det förhållandet vet jag inte.

Det har gått ganska många år sedan dess, och jag har haft flera förhållanden både innan och efter det. Det här är dock det enda förhållande som jag har avslutat med en trekant.