Jag har legat med min bästa väns pojkvänner - tre gånger!

Vi var 10 år när vi blev vänner, och sedan dess har vi varit oskiljaktiga. Vi har delat tårar, skratt, upplevelser – och killar. Det sista vet hon dock inte om, och även om jag en gång faktiskt övervägde att berätta det för henne, så hoppas jag innerligt att hon aldrig någonsin får veta. 

Första gången var vi 18. Erika hade precis blivit tillsammans med Jens, och även om hon inte verkade överdrivet kär så verkade hon nöjd. Han var snäll, lugn och ganska tystlåten och jag fick inte riktigt något grepp om honom när vi träffades. Jag tyckte att han var tråkig, och trots att hon gärna ville att vi skulle umgås allihopa så sa jag nej, det var helt enkelt roligare utan honom.

Jag förstår inte själv vad som hände sedan, men när han började sms:a mig så svarade jag. Det var oskyldigt till en början, men ganska snabbt började han skriva sådant jag reagerade på. Att han var attraherad av mig, att han tänkte på mig när han var med henne och att det kändes förbjudet bara att skriva med mig.

Det var väl spännande och förbjudet, helt enkelt, och det dröjde inte länge innan vi träffades själva och hade sex. Efteråt tänkte jag inte mycket på det, och till min lättnad så gjorde de slut inte långt efter.

Ett par år senare träffade hon Sebastian. Han var helt olik Jens, han pratade och skojade massor. Hon gillade jag att hänga med, men däremot fanns ingen som helst fysisk attraktion. Åtminstone inte från mitt håll. Han, däremot, tog varje chans att flirta med mig. Det gjorde han redan innan de hade blivit tillsammans, när de bara dejtade.

Hade jag varit en bra vän hade jag förstås berättat det för Erika, men det gjorde jag inte. I stället njöt jag av uppmärksamheten och blev smickrad. Jag träffade själv någon under denna period, men det hindrade mig inte från att flirta tillbaka.

”Jag förstod tidigt under kvällen hur det skulle sluta.”

Det dröjde länge innan något egentligen hände. Erika och Sebastian hade varit tillsammans nästan ett år, och han hade bjudit in oss till en fest vid sina föräldrars landställe. Det spelade ingen roll att det var massor av folk där, den ständiga uppmärksamheten från Sebastian drog mig till honom och jag förstod tidigt under kvällen hur det skulle sluta.

När han drog med mig därifrån tvekade jag inte en sekund. Vi hade sex mot en vägg, bakom någon gäststuga på tomten. Jag hörde hur alla andra pratade och skrattade en bit därifrån, men att någon kunde komma på oss spelade ingen roll, det gjorde det nog bara ännu bättre. När vi kom tillbaka kom Erika fram till oss, och Sebastian hittade på någon trovärdig lögn om vart vi varit. När han försvann iväg sa Erika att hon var så glad över att jag kom överens med honom. Jag fick dåligt samvete, men bestämde mig där och då för att aldrig berätta något.

Strax därpå gjorde Sebastian slut med henne, kanske på grund av sitt dåliga samvete. Hon var väldigt ledsen, men mest arg och besviken – och förvirrad. Det hade varit så bra, och hon förstod inte varför han plötsligt skulle göra slut.

”Jag vet inte vilken lögn han lyckades få henne att gå på när han stack iväg utan henne i hennes hemstad.”

Efter det dröjde det länge innan hon träffade någon igen, men några år senare mötte hon Alexander. Hon hade flyttat till en annan stad för att plugga, och de träffades i skolan. Varje gång vi pratade i telefon tjatade hon om Alexander, och hur gärna hon ville presentera oss för varandra.

En helg åkte hon hem, och han följde med. Han var trevlig och charmig, och jag tänkte på mina tidigare misstag. Jag försökte intala mig själv att det inte skulle hända igen, men efter en utekväll bytte vi nummer och nästa dag skrev han ”vi ska åka om några timmar, hinner du ses?”

Jag vet inte vilken lögn han lyckades få henne att gå på när han stack iväg utan henne i hennes hemstad, bara timmar innan de skulle åka. Han kom hem till mig, och vi slet direkt av varandra kläderna. Under tiden messade hon, men jag läste dem först efteråt. Hon berättade att han hade gått ut, men inte ville berätta vart, och undrade om hon borde vara orolig. Jag svarade att det nog inte alls var som hon trodde.

Efter den här gången bestämde jag mig för att berätta. Dumt nog tänkte jag dock att det var bättre att göra det efter att det tagit slut. Jag antog väl att det skulle göra det även denna gång, att han skulle få dåligt samvete och lämna henne. Tiden gick, och det blev knappast lättare att kläcka ur sig ”Jag har legat med din pojkvän. Eller förresten, jag har legat med alla dina pojkvänner.”

Nu har det gått flera år, och jag har fortfarande inte sagt något. I sommar ska jag gå på deras bröllop, dela deras glädje och fira deras stora dag – med vetskapen om att jag inte bara haft sex med hennes pojkvänner, utan även den som blev hennes man.