Må bättre med en hälsocoach

Innehåller affiliatelänk

Många vill ta tag i hälsan men vet inte hur. Det kan kännas övermäktigt att göra det på egen hand, speciellt om man mår dåligt utan att veta orsaken. Då kan en hälsocoach vara lösningen.

En metod som fungerar

I dag mår många dåligt på olika sätt. Oavsett om det är fysiska eller psykiska besvär så kan det kännas svårt att göra något åt det på egen hand, speciellt när man inte alltid vet orsaken. Det är inte alltid vården kan hjälpa till heller, vilket lätt ger en känsla av hopplöshet när man söker hjälp men inte får någon.

Ett alternativ är en hälso- och kostcoach som tar ett helhetsgrepp kring hälsan. En sådan kan hjälpa dig att ta reda på orsaken, men också hjälpa dig med naturlig behandling i form av kostomläggning och kosttillskott.

Vievo är ett alternativ, och de erbjuder det de kallar för ”Vievo metoden”, en metod som fokuserar på dig som klient. Med hjälp av analyser, djupdykning och labbtester hjälper de dig att må bättre.

När vi inte är sjuka men ändå mår dåligt, med till exempel trötthet eller värk, så beror besvären ofta på brister eller felaktig kost. Detta gör att den mest effektiva och hållbara behandlingen är just kost, tillskott och ändrade vanor. Dessa saker kan en hälsocoach hjälpa dig med.

Kan hjälpa dig med många besvär

Hälsocoacher kan hjälpa dig med många olika saker. Här har vi valt att fokusera på Vievo, och de kan hjälpa till med:

  • Metabola rubbningar
  • Hormonell obalans
  • Mag- och tarmbesvär
  • Stress och utmattning
  • Trötthet och smärta
  • Psykisk ohälsa
  • Optimering av hälsa

Detta innebär inte att du behöver veta exakt vad som är fel innan du kontaktar dem. Att må dåligt på något sätt utan att veta varför är knappast ovanligt, och många som söker hjälp hos hälsocoacher söker inte för diagnoser eller vet exakt vad deras problem är. Snarare handlar det om diffusa symptom, försämrad hälsa och diverse besvär som man inte vet hur man ska lösa.

Gratis första möte!

Vievo hjälper dig hela vägen. De börjar med ett inledande samtal där du får berätta mer om dig och din hälsa, därefter kan labbtester bli aktuellt. Efter det genomförs ett längre samtal där du får svar på dina labbtester, och en individuell livsstilsplan presenteras. Denna livsstilsplan utgår helt från dina behov.

Du behöver alltså inte själv fundera över vad som är fel, och testa dig fram. Din hälsocoach ger dig alla svar, och sedan vet du vad du ska göra. Behöver du mer stöd så kan din hälsocoach finnas med längre, så länge du har behov av det.

Det inledande samtalet där du och hälsocoachen går igenom din hälsa och skapar din hälsoprofil är gratis. Under detta samtal kommer ni även överens om fortsättningen, till exempel provtagning, förutsatt att du vill fortsätta.

Allting sker på distans, med möten via videosamtal. Det första, kostnadsfria mötet är 30 minuter långt. Inför mötet får du fylla i ett formulär och berätta om din hälsohistoria. När du genomfört ditt inledande samtal kan du sedan avgöra om du vill fortsätta eller inte.

Varför ta hjälp av en hälsocoach?

Att inte veta hur man ska förbättra sin hälsa och må bättre är som sagt knappast ovanligt. Det är inte heller ovanligt att man mår dåligt utan att veta varför, eller att känna att man har testat allt men ingenting fungerar.

I dessa lägen behöver man ofta hjälp för att ta sig framåt. Annars finns risken att man mår allt sämre. Många upplever även att de slösar dyrbar tid på att må dåligt. Genom att ta hjälp av en hälsocoach kan man ta sig ur det dåliga måendet, förbättra sin hälsa och komma framåt.

Frågan är egentligen inte varför man ska ta hjälp av en hälsocoach, för det finns många anledningar att göra det. En bättre fråga är varför man inte ska göra det. Att söka hjälp privat innebär alltid en investering, och därför är det inte alltid ett alternativ. Har man möjlighet att testa så kan det dock bli slutet bli ett långvarigt lidande.

Är du osäker på om det är värt det så är introsamtalet bra att börja med. Det är kostnadsfritt, så du behöver inte spendera annat än lite tid. Efter samtalet blir det med stor sannolikhet lättare att ta ett beslut.