Parterapi: Fortsätt dejta varandra!

Tanken med "parterapin" är att ge dig och din partner tips och inspiration för att förbättra förhållandet, fortsätta vara nyfikna på varandra, utvecklas tillsammans och ha roligt. Oavsett om ni nyligen blivit tillsammans eller varit ett par i flera år kan ni ha användning av dessa tips.

Att ni är tillsammans betyder inte att ni ska sluta dejta. Tvärtom! När du dejtar din partner finns inga förväntningar eller krav, ni är redan ett par och syftet är bara att ha roligt och komma närmare varandra.

Vad ni gör på dessa dejtar spelar ingen större roll, det viktiga är att ni avsätter tid för varandra. Antingen genom att bestämma en specifik dag varje vecka eller månad då ni går på dejt, eller genom att bjuda med varandra på spontana dejter då och då. Hitta det sätt som fungerar bäst för just er. Det viktigaste är att det faktiskt blir av!

Det här kan förstås bli svårare med åren, kanske har ni olika arbetstider eller barn som gör det svårt att dra i väg på dejt när som helst. Men kom ihåg att det inte behöver vara så avancerat. När det finns möjlighet så kan ni absolut ta en weekend, men det lika gärna vara att laga middag tillsammans hemma, gå på bio, ta en promenad eller ha en spelkväll.

Tänk dock på att det bör vara något ni inte gör vanligtvis. Om du slappar i soffan framför en film varje kväll så bör ni alltså välja något annat, eller göra det på ett annat sätt.

Hemuppgift: Gå på dejt med din partner innan veckan är slut!