Planera bästa festen - 5 tips för ett lyckat firande

Innehåller affiliatelänkar

Sommaren är en fantastisk tid för fester och firanden. Den främsta anledningen är kanske att man kan hålla till utomhus, och njuta av vackra sommardagar och härliga sommarkvällar- och nätter. Och vad är väl härligare än grillfester och poolpartyn? Oavsett vilken typ av fest du planerar så kommer här fem tips!

1. Planerat eller spontant

Fundera över vad som är viktigast på din fest. Om så många som möjligt ska kunna komma kan det förstås vara en bra idé att planera i god tid, eftersom många till exempel reser bort under sommaren. Men även en spontan fest kan vara kul! Här får du helt enkelt utgå från vad som känns viktigt – en födelsedagsfest kanske planeras i god tid, medan många andra fester kan bli bäst spontana.

2. Aktiviteter eller fritt

Om det är en spontan fest så kanske du inte har tid att planera in så mycket aktiviteter. Det kan dock vara kul med något enkelt i början av festen, om inte annat så för att få igång festen. En annan bra idé är att välja aktiviteter som karaoke eller liknande, något man kan roa sig med om man känner för det, men som inte är ett måste. Generellt kan aktiviteter vara uppskattat, och höja festen ordentligt, men det är absolut inget måste.

3. Fixa en festhemsida

Är festen planerad så är en festhemsida något som verkligen kan underlätta – både för dig och gästerna. Där kan du ge festerna all info de behöver inför festen, och de kan enkelt OSA. Du får bättre koll, gästerna får bättre koll – och dessutom är det kul. Du kan dessutom välja en egen domän – till exempel min30årsfest.se, åretsbästapartaj.se eller liknande. Och det fungerar oavsett om det handlar om bröllop, dop, födelsedag eller bara en vanlig fest.

4. Mat och dryck

Något som är viktigt att fundera över inför en fest är förstås mat och dryck. Vad ska det bjudas på? Ska gästerna ta med något själva? Var noggrann med att meddela dina gäster om de behöver ta med något, men också vad som kommer bjudas – till exempel middag, grillat, fika, lättare tilltugg eller liknande.

5. Överraska gästerna

För att göra festen extra speciell kan du lägga in ett överraskningsmoment. Det kan till exempel vara något framträdande eller underhållning, goodiebags – eller att du själv förbereder något litet spektakel att underhålla gästerna med. Om en specifik person, eller personer, firas så kan överraskningen handla om dessa – kanske kan några andra skriva en låt om dem, göra en egen version av deras favoritlåt eller göra en liten sketch där ni spelar kvällens huvudpersoner?