Planera en mysig dejt med din partner - 6 tips på roliga aktiviteter!

Oavsett om man precis har träffats eller varit ett par i många år så kan man fortsätta dejta varandra. Att ta sig tid för varandra och ha roligt tillsammans är viktigt för ett lyckligt förhållande eller äktenskap. Kanske har ni tröttnat på klassiska bio-dejter, middagar och annat som ni redan gjort många gånger. Ingen fara - här får du 10 tips på mysiga dejtaktiviteter!

Lek fångarna på fortet eller lös ett mysterium

Prision Island, Escape Room eller Boda Borg. Här finns egentligen hur många alternativ som helst och säkerligen någonting som passar er. Prision Island och Boda Borg är kanske mest Fångarna på fortet-likt, med sina "celler" som bjuder på olika uppgifter. Här får ni samarbeta och lösa gåtor, men även ta er an fysiska utmaningar. Escape Room är inte allt för olikt - men här handlar det om att lyckas ta sig ut innan tiden tar slut. Oavsett vilket alternativ ni väljer så kommer ni med stor sannolikhet inte vilja ta er därifrån, utan önska att dejten kunde fortsätta längre!

Gå på tivoli eller djurpark

Nej, tivolin och djurparker är inte bara för barnfamiljer. Det är minst lika roligt att åka karuseller, besöka spökhus och kolla på gulliga djur i vuxen ålder. Älskar du fart och snurr så är förstås tivoli rätt val, men föredrar du en lugnare och mer romantisk dejt kanske en djurpark passar bättre. Dessa alternativ passar perfekt när ni vill ha en lite längre dejt som kan vara hela dagen, eller åtminstone flera timmar.

Besök en spelhall

En spelhall kanske inte låter så spännande, men det kan garanterat bli roligt. Här kan ni utmana varandra i olika spel, samarbeta, heja på varandra och skratta tillsammans. Om ni båda älskar spel och utmaningar så passar detta perfekt. Det är enkelt, behöver inte kosta allt för mycket pengar och är dessutom väldigt kul. Kombinera gärna besöket i spelhallen med en middag.

Gå på en hus- eller lägenhetsvisning

Om ni har varit tillsammans ett tag och har planer på att köpa bostad tillsammans, då kan det här faktiskt vara en perfekt dejt. Hur romantiskt är det med visningar? Tja, om ni lyckas hitta ert drömhus eller blir inspirerade av det kan det bli väldigt romantiskt. Det kan också vara intressant, spännande - och till och med roligt. Men framför allt kommer ni att lära er mer om vilken bostad ni vill köpa tillsammans, nu eller i framtiden. Ni får även möjlighet att ta reda på om ni söker samma typ av bostad, eller behöver köpa en varsin (alternativt kompromissa).

Ta in på hotell eller hyr en stuga

Om ni har möjlighet att låta dejten pågå till nästa dag, eller kanske flera dagar, då är det här förstås ett perfekt alternativ. Kanske kan ni ta en weekend i grannkommunen, andra sidan landet - eller utomlands. Eller också bara boka en natt på ett närliggande hotell. Ni kan ge er ut på stan, utforska staden, hitta på något kul, besöka hotellets pool eller SPA-avdelning (om en sådan finns) eller bara mysa på hotellrummet. Boka in ett övernattning att se fram emot, eller gör det spontant - packa väskan och se vart ni hamnar.

Ge er ut på havet med en båttur

Att åka båt kan vara både romantiskt och roligt. Här finns förstås många alternativ: en dagstur, en dygnskryssning, en roddbåt, en bilfärja eller ett kryssningsfartyg. Välj det alternativ som passar bäst för er utifrån vad ni gillar, vad som finns på lagom avstånd och hur mycket tid ni har. Njut sedan av den friska havsluften, god mat och varandras sällskap.